Ugrás a fő tartalomra

Mai társadalom,azaz Mi....

Figyeld meg a zsongást,ami zajlik.
Szándékosan nem írtam káoszt,mert az állandóan fennáll.
Annak ellentéte is, a rend.A legtöbb ember zavarodott,frusztrált és csalódott.Alig látsz békés, nyugodt kiegyensúlyozott embert magad körül.Ha felteszed magadnak a kérdést-Mi lehet ennek az oka?-akkor a válasz is sokrétű lehet.

külvilág: a különféle külső médiatermékek nyomják rád a saját értékeiket-az ellentét akkor keletkezik,ha az nem egyezik a te otthonról/családi körből hozott alapértékeiddel .....

A külső és a belső világ éles ellentétben áll egymással.Egyszerre vagyunk külső és belső lények
egyaránt.Ma a külvilág nem engedi meg,hogy a belsőddel eleget foglalkozz.Nagy valószínűség szerint ez lehet a zűrzavar elsődleges oka.A két nagy tanító is erről beszél.Jézus és Buddha.Az út más, a végcél azonos.Egyik esetben eljutni a mennyek országába.A másik esetben ellobbanni,és egy tiszta világba jutni.

belső világ: minden gondolkodó embernek hármas belső világa van minimum....
a köznapi aki a megélhetésében gondolkodik,az érzelmi aki szeretve akar lenni,és szeretni akar,és a spirituális aki érzi,hogy az egész nem stimmel ezért a törekvései a magasabb(világok) felé viszik

Mi lehet a megoldás?

A válasz egyszerű.Amilyen utat választasz!
Élhetsz a külső értékeknek.Ezzel garanciát válassz arra,mire mindent elérsz belefáradsz,vagy megcsömörlesz.Jobbik esetben is nehéz lesz megosztanod mással azt, amit szereztél, elértél.
Élhetsz a belső értékeid szerint.Abban esetben hasonló értékrendű emberekkel tudod megértetni magad igazán.A külsőn értékrendű emberek általában örültnek fognak tartani,vagy minimum a hátad mögött megbélyegeznek.
Középút.Egy reális út lehet a mai ember számára.Nagy önfegyelmet igényel.Kevés külső dolgot beengedve,sok belső dologban élve.Egyszerű megelégedett élet.
Van ilyen?
Ki tudja!
Remélem igen!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Papírkutyák - Mézes az állad köcsög gyerek!

Űrgolyhók - Én vagyok az apád unokaöccsének az...

Reality Shifting - Egy technika, amivel átléphetsz egy másik valóságba?