Ugrás a fő tartalomra

A sprituális tanítókról.2. rész

Sok olyan mesterrel találkoztam,akik viszont tanítottak.Az előzőektől(lásd spirituális tanítókról bejegyzést) eltérően szándékukban állt segíteni.(A keresőket,a keresőt.)

A gond ott kezdődött,hogy nem felajánlást kaptak,hanem pénzt KÉRTEK érte.

A régi időkben,a mesternek általában önkéntesen adtak adományokat a lelki, belső útra lépni szándékozók.A tantrikus hagyományban,például,pénzt, füstölőt,virágot,gyümölcsöt és aranyat adtak a tanításért.

Számtalan olyan történet van,amikor a koldus mester, ingyen tanítja a gazdag, gyakorlás útjára lépő egyént.A mester teljes élete. az ilyen történetekben KIZÁRÓLAGOSAN a szellemi útról szól,és attól MESTER,hogy már elért legalább egy bizonyos megvalósítási szintet a szellemi úton,ami EGYÉRTELMŰEN.......NYILVÁNVALÓ!

ENNEK az állapotnak meg kell nyilvánulnia a valódi élet síkján is,és így önként követik őt a szellemi útkeresők.

Nos itt elérkeztünk oda,hogy ez ma itt kis hazánkban, miért nincs így?A választ már előzőekben elmondtam,itt megismétlem.Mert a valódi szellemi tanításoknak NINCS ára.

Egy valódi tanító, csak felajánlást fogadhat el,amit ÖNKÉNT odadnak neki.Ekkor jön az létre,hogy ÖNZETLENÜL tanított,minden karmikus visszahatás NÉLKÜL.

A másik nagyon fontos dolog a tanító áldása.A tanító, mivel már elért egy bizonyos megvalósítási szintet,haladva mevilágosodás felé vezető úton,így szellemi munkája halmozódott, mintha egy bankbetét kamatozna,csak szellemi értelemben.Ehhez a szellemi tőkéhez kapcsolódik a tanítvány,meditációjával,gyakorlásával, a mester iránti odadása ebben az értelemben, ENNEK a SZELLEMI tőkének (halmozódványnak) szól.Mivel hogy a tanítvány gyakorol,hálával gondolva a MESTER útmutatásaira,a hála érzése, új kapukat nyit meg benne finomenergetikailag, szellemileg.Így a két szellemi minőség( a mester és a tanítvány),a gyakorlás, és annak gyümölcse összeadódik,ebből keletkezik az ÁLDÁS.Ami valójában a szellemi energiamezők összekapcsolódása,halmozódása.Így kerülnek előrébb a szellemi, belső úton a Guru és Tanítvány EGYÜTT.

Az oda visszaható folyamatok EGYMÁST TÁMOGATJÁK.Így SZÉLESEDIK lassan a gyakorlók köre,azaz a tanítványok száma.

Ennyit így hirtelen.

Remélem, segít gondolkodni!

Szeretettel

Sipi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Papírkutyák - Mézes az állad köcsög gyerek!

Űrgolyhók - Én vagyok az apád unokaöccsének az...

Reality Shifting - Egy technika, amivel átléphetsz egy másik valóságba?