Ugrás a fő tartalomra

Sipi.egyperces.2.rész

Ketten mentek az úton.Egy fiú, és egy lány,kéz a kézben.A nap, kellemesen sütött.Lágy szellő fújdogált.Boldogok voltak,csak mentek kéz a kézben, poros kis ösvényen, távol a világtól.Öröm volt minden pillanat.Mellettük virágok nyíltak, a réten.Béke öröm,teljes elégedettség.
Meglátta ezt egy ördög.A keresztútnál várta éppen,hogy arra vetődjön valaki.-Ezt nem tűrhetem.-gondolta.Az útelágazás két útjához,különféle színes csodákat varázsolt,olyasféléket, ami csak az egyik félnek tetszik.
Be is jött a számítása.Amint a fiú és a lány az elágazáshoz értek,a látott csodák miatt nem tudtak megegyezni.Összevesztek.A fiú elindult jobbra,a lány balra.Ahogy elértek egy bizonyos távolságra, a látott, kívánt dolgok szertefoszlottak.Hirtelen ismét hétköznapi lett a táj.Az ördög jót nevetett rajtuk.Mindketten rájöttek tévedtek.Elindultak visszafele az úton.Az ördög ismét közbelépett.Sohasem látták többé egymást.
A fiú egy távoli országba vetődött, ott asztalos lett.Gyönyörű bútorokat készít.A lány óvónőként éli mindennapjait, szeretetét gyerekekkel osztja meg.Éjjelente, amikor nem tud aludni,csipkét készít,amit mindenki csodál.A fiú iránt érzett fájdalma van minden darabban.
Az ördög, azóta is ott áll a keresztútnál,de nem megy arra senki.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Papírkutyák - Mézes az állad köcsög gyerek!

Űrgolyhók - Én vagyok az apád unokaöccsének az...

Reality Shifting - Egy technika, amivel átléphetsz egy másik valóságba?