Ugrás a fő tartalomra

Családi karma

A szülők bűneiért sokszor a gyerekek fizetnek.Ez az állítás éppen annyira igaz,mint amennyire nem.Emlékszem a Bruce Lee életrajzi filmben, egy hatalmas ősi páncélos alakkal harcol a felnőtt harcos.A filmből kiderül,hogy ez a démon, a súlyos családi félelmek összessége.
A Hellinger féle családállítás terápia szintén ezzel a ténnyel foglalkozik.
http://www.hellingerintezet.hu/h-csaladfelallitas.html
Az előző élet feltárása is nagyon hasonlít a családállításhoz abban, hogy válaszokat ad arra mit folytatunk,mit ismételünk előző életeinkből.
http://www.tisztalelekmuhely.hu/modszerek/utazas-elozo-eletunkbe1
Ennél a pontnál elérkeztünk egy fontos szóhoz, az Ismétléshez.Állandóan ismételünk tehát mindenféle helyzetet,sokszor még érzéseket és gondolatokat is,egészen addig amíg el nem tudjuk engedni, vagy teljesen átlényegíteni.Ha nem, akkor tovább maradunk a lét körforgásában, egészen a végső megszabadulásig.
Visszatérve a családi karmához,nálunk a boldogtalan párkapcsolat vagy a magány a családi karma.Már a dédszülőknél elkezdődött ez a folyamat,ami mára elért egy fejlődési pontot.
Akik a családban élnek,mind kemény megalkuvások között élnek boldogtalanul.Dédmamám kemény személyisége nagymamámban folytatódott.Apám és testvérei boldogtalan kapcsolatban éltek élnek.Nekünk sikertelen házasságok élettársi kapcsolatok után a magány jutott.Nyilvánvalóan nem sikerült valamit,elfogadni, megérteni, és megkapni a szülőktől.Apai dédapám, a családi vagyon létrehozója és elvesztője szintén kemény személyiség volt.Az ő domináns hím volta ütközött a nagymamám matriarchális vonalával.Így nagyapám és nagymamám házassága csőd lett,aminek apám mint kisfiú látta a kárát. Apám az események sodrása folytán árván nőtt fel. Anyám szintén csonka családban nőtt fel, ahol a nagymama volt különleges eset.Abban korban volt elvált,amikor még az olyanokra ujjal mutogattak az utcán.Anyámat ő nevelte fel, és kényeztette el.Így a szüleimnek,valódi szerepminták hiányában,igazi boldogságminták nélkül, nem sok átadni valójuk volt.Ránk is hagytak egy idő után mindent és törődtek a saját problémájukkal.Így nekünk maradt a haverok, a világ és a belső világunk hármas ütközése.Valódi szerepminták hiányában saját pályára kellett állni,saját erőből.Nekem személy szerint az első nagy döntéseimet már tíz éves korban meg kellett hoznom.Már gyermekként sikerült meglátnom,hogy a világ estlegesen működik.Akkor büntetnek, ha nem érdemlem meg,és akkor nem, ha megérdemlem.Tehát hazugság az egész -vontam le a következtetést gyermek fejjel.Tehát azt csinálok, amit akarok.Így lettem kezelhetetlen gyerek.Természetesen senki sem kérdezte meg, hogy miért csinálom ezt.Az őszinte beszélgetés, mindig hiányzott.Senki sem volt kíváncsi arra, hogy a dolgok miért vannak így.Aztán később is folytatódott ez a trend.Sem baráti sem házastársi kapcsolatban,sem élettársként nem sikerült soha igazán őszintén tisztázni a dolgokat.Azaz megbeszélni.
(Abban a pillanatban ha megérted mit, miért csinál a másik, már másként tudsz rá tekinteni.Már nem érzelmekkel,nem a kivetített gondolataiddal,hanem ahogy az van.)
Nyilvánvalóan, én hibáztam, hogy hagytam a dolgokat idáig fajulni.
Nem csak magamnál, másoknál is ugyanezt látom,hogy nem sikerül tisztába tenni a dolgokat párbeszéd híján.Karma ide vagy oda azért az ember is ott van a dologban,akármennyire is viszonylagos a felfogása.
Itt eszembe jut Szent Pál Agapé himnusza....azért fontos ezt megemlítenem,mert tavaly volt egy adomány agapé élményem, Mátraverebély-Szentkút mellett a zarándoklaton,amin voltam.
Szent Pál sorai, ilyen módon szólnak erről
Szent Pál Korintusiakhoz írt levele 13.

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos
a szeretet nem féltékeny,nem kérkedik,nem is kevély.
Nem tapintatlan nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr,mindent elhisz,
mindent remél,mindent elvisel.
S a szeretet nem szűnik meg soha."

A szeretetnek vannak minőségei.A görög felfogás szerint , erosz, philosz, agapé. Erosz testi vágy,philosz baráti szeretet,agapé mindent átfogó isteni szeretet.Emberi kapcsolatainkban is keveredhetnek ezek a érzések.A legutolsó kapcsolatomban agapé szeretethez közeli szerelemérzést kaptam ajándékként.
Hogy miért is írom mindezt?
Egy fontos dologtól, a karmától sikerült elkanyarodni, magához az emberhez .
A legvégén mindig ott van az ember, a saját felelősségével saját maga, és mások iránt.Az hogy hogyan sikerül döntéseket hozni,azzal kell majd önmagunk felé számot adni, egy napon.
A karma, és szeretet.
A megírt pálya, és a mentális és érzelmi minőség,ami mindent átalakíthat.
Ez a kettő áll szemben egymással,vagy fut egymás mellett életünk során.
A szeretet felülírhat mindent, ezt tanítja Szent Pál, és Jézus is. Milarepa is említi egy helyen hogy a megvalósítás alapja a szeretet.Lásd A Jógik Ura Dzsencün Milarepa élete című könyvben a 123.oldalon.Buddhista Béke Szentély Alapítvány.Zalaszántó.2010
Bármi is történik az emberrel,akár vallásos,akár gondolkodó ember,ezt feltétlenül meg kell,hogy fontolja.

Váljék mindenki épülésére!

Sípos Sándor
Szangye Dordzse

Szentes.2011.05.27.9.40...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Papírkutyák - Mézes az állad köcsög gyerek!

Űrgolyhók - Én vagyok az apád unokaöccsének az...

Reality Shifting - Egy technika, amivel átléphetsz egy másik valóságba?